terug naar Y-nestDe negende week van het Y-nestWat worden ze al groot! Yteke, roepnaam Bras, is op zondag 28 juli met haar nieuwe baasjes vertrokken. De drie anderen moesten even wennen: wie zou nu haantje-de-voorste worden? Dat hebben ze onderling alweer geregeld. Bras ging vol vertrouwen met Marike en Marcel mee. Marike was al drie keer met ze komen knuffelen, dus haar geur was helemaal vertrouwd. Dat is een mooi begin van een veelbelovende toekomst!


Dit is Ype, de enige man in het nest:

        

Ype is vrolijk en actief. Hij past zich makkelijk aan en is heel relaxed. Hij lijkt veel op zijn papa Ippe! Op de markt gaat hij tussen mijn benen op zijn kontje zitten, bekijkt de drukte op zijn gemak. Dan kwispelt hij eerst eens tegen vreemde mensen, voordat hij ze gedag gaat zeggen. En als het even heel rustig is, gaat hij er ontspannen bij liggen. Alert, maar ontspannen.

   

Dit is Ynske, het bijdehandje van de drie. Altijd vooraan als er nieuwe speeltjes of uitdagingen aan ze worden gegeven. Op de markt loopt ze graag vooraan, maar houd me goed in de gaten. Staart omhoog en op onderzoek uit! Het is jammer dat ik zelf geen foto's kan maken als ik met een pup op de markt loop.
                           


                               
                                                     vooraan Ynske, achteraan Ybeltje                                                            links Ybeltje, rechts Ynske

Ybeltje, net als Ype een ontspannen hondje. Actief als er wat te beleven is. Zij ging niet mee naar de markt, maar naar de open dag van de Paardenmelkerij, ja die heb je ook! Daar kampeerde haar nieuwe bazin met haar dochter Merel. Het was er gezellig druk, mensen, kinderen, paarden voor de kar en honden en hondjes. Ybeltje, die Zizou gaat heten, was in de drukke hal een beetje voorzichtig, maar hield mij en Merel goed in de gaten. Ook zij is heel veel geknuffeld! Ze kan het goed vinden met Senna, de kruising Hollandse herderteef, die haar nieuwe (adoptief-)moeder gaat worden.